Duurzame Energie

Duurzame Techniek J. van Dijk is specialist op het gebied van installaties voor duurzame energie.

Wij helpen u graag op weg om gebruik te maken van duurzame energie:

Wij kunnen u ondersteunen van begin tot eind; van advies tot montage en onderhoud.

Kijk hier voor de duurzame installaties die wij geplaatst hebben.

Bel voor meer informatie met Joachim van Dijk of Dennis Slaghuis: 0522 451318

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn bij uitstek geschikt om uw elektriciteitskosten blijvend terug te brengen, waarbij u een goed financieel rendement zult behalen. De panelen worden meestal op een dak geplaatst, waarbij een ligging op het zuiden ideaal en een hellingshoek van 36 graden perfect is.

Zonnepanelen maken gelijkstroom. Een omvormer maakt van gelijkstroom wisselstroom.
Aan de hand van het aantal zonnepanelen en het vermogen weten wij welke omvormer geschikt in voor uw zonnestroominstallatie. De zonne-installatie levert stroom terug aan het elektriciteitsnet. Door de installatie van een slimme meter weet u precies hoeveel energie te zonnepanelen leveren. Zonnepanelen verschillen sterk in kwaliteit en levensduur. Wij kunnen u informeren en adviseren over de verschillen en meest geschikte panelen in uw situatie.

21% BTW teruggave op zonnepanelen

Als u als particulier zonnepanelen koopt kunt u de BTW hierop terugkrijgen. Dit naar aanleiding van een uitspraak van het Europese hof. Deze regeling maakt het investeren in zonnepanelen nog aantrekkelijker. Zelfs aantrekkelijker dan met de eerdere subsidieregeling.

Wat zijn de voorwaarden?

• U bent een particuliere afnemer;
• U heeft de zonnepanelen gekocht (en laten installeren);
• U heeft de zonnepanelen op/bij uw woning laten installeren;
• De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen na 20 juni 2013;
• U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet.

Zonneboiler

Een zonneboiler verwarmt uw water door middel van zonne-energie. De installatie bestaat uit een zonnecollector die op het dak wordt geplaatst en een voorraadvat waarin het water wordt opgeslagen.

Met een zonneboiler in combinatie met zonnecollectoren kunt u tot 50% besparen op uw energie voor warm tapwater. Het systeem is eenvoudig toe te passen bij zowel nieuwbouw als bestaande woningen.

Het principe is als volgt:

1. De zonnecollectoren op het dak nemen continu warmte op uit het daglicht van de zon.
2. In de zonneboiler wordt deze warmte overgedragen aan het tapwater.
3. Op bewolkte dagen springt de CV-ketel bij om het water op de gewenste temperatuur te krijgen.
4. U geniet van duurzaam warmwater.
5. U kunt het systeem tevens toepassen voor de centrale verwarming en/of bijvoorbeeld de hotfill van     uw wasmachine

Warmtepomp

Een andere duurzame oplossing voor uw woning is het installeren van een warmtepomp. Een warmtepomp kan uw woning verwarmen en van warm water voorzien door energie (warmte) te verplaatsen. Met behulp van een warmtewisselaar haalt de pomp warmte uit lucht, bodem of grondwater. Een warmtepompsysteem is hierdoor milieuvriendelijk en heeft bovendien een hoog rendement.

Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Tevens bestaat er een hybride systeem die gebruik maakt van meerdere technieken onder één mantel, zoals een combi ketel op gas met een ingebouwde of toegevoegde warmtepomp.
Installatietechniek K.J. van Dijk kan u gedegen advies geven over deze en andere duurzame oplossingen. Wij komen graag bij u langs voor persoonlijk advies en een offerte op maat.